Hoe werken wij?

Bij ABa recycling willen wij zorgen voor uw comfort. U contacteert ABa recycling waarbij na afspraak het materiaal door u wordt gebracht of op aanvraag, afgehaald door erkende transporteurs. Er worden tariefafspraken gemaakt.

Wanneer het materiaal ons bereikt heeft, wordt het gewogen op onze geijkte weegbrug. Het order wordt opgemaakt , het depolueren en de verwerking van de goederen kan van start gaan. Het volledige verwerkingsproces gebeurt 100% in eigen beheer op onze site. Indien gewenst krijgt u van ons een erkend verwerkingsattest.

Voor wie werken wij?

Consumentenmarkt - Particulier
Bij ABa recycling is de verwerking en recyclage van uw AEEA in goede handen. Samen met ons draagt u op eenvoudige wijze bij tot het creŽren van een groenere wereld en dit doordat wij u het recycleren op een professionele en milieubewuste manier garanderen. Zo dragen wij samen bij om herbruikbare grondstoffen te ontwikkelen, die de nieuwe basis vormen voor de toekomst van morgen.

Nieuw vanaf maart 2013!
KMO Containerpark voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA).
Aan- en verkoop van ferro en non-ferro metalen.

Om veiligheidsredenen worden er via mail geen prijzen doorgegeven.
Gelieve ons hiervoor steeds telefonisch te willen contacteren of langs te komen.

Industriële markt - Professionelen
ABa recycling is de ideale partner voor de industriŽle markt om de afvalstroom van industriŽle afgedankte elektrische en elektronische apparatuur soepel en vlot te verwerken. Vandaag komen nog steeds vele afgedankte industriŽle goederen terecht bij de schroothandel. Door de nieuwe Europese wetgeving is dit echter een probleem voor de industrie waarvoor ABa recycling de oplossing biedt.

Wij leveren oplossingen en actieve advisering aan de IT-sector, kantoren, banken, brouwerijen, ziekenhuizen, kunststofindustrie, metaalindustrie, ...

Garanties:

 • Veilige, duurzame en milieuvriendelijke verwerking conform alle wettelijke bepalingen en normen
 • Complete service met snelle actie staat bij ons cruciaal. Ophaling wanneer gewenst, steeds op het moment dat u het wenst.
 • Oplossingen op maat, specifiek voor uw soort goederen.
 • Wij garanderen een volledige verwijdering en vernietiging van uw vertrouwelijke, professionele data en vernietiging van uw apparaten, al dan niet onder douane toezicht. U krijgt van ons een erkend verwerkingsattest.

Wij hebben alle noodzakelijke kennis en expertise in huis om de materiaalwaarde van de aangeleverde stromen maximaal te benutten en zodoende de hoogste recyclagepercentages te garanderen. Zo kan ABa recycling haar klanten een ecologisch en economisch verantwoord resultaat verzekeren.

 • Productrecycling: Recycleren van complete apparaten en onderdelen volgens de specificaties van de klant en de wettelijke normen. De te verwerken producten kunnen door de klant afgeleverd worden op de site van ABa recycling of kunnen worden opgehaald bij de klanten, eindgebruikers of logistieke centra.
 • Productregistratie: in overleg met de klant worden de gegevens van de te verwerken of de te hergebruiken producten bij ontvangst vastgelegd en gerapporteerd.
 • Verwerking van gevaarlijke stoffen: elektrische en elektronische producten bevatten vaak gevaarlijke stoffen. Voor de verwerking hiervan heeft ABa recycling geÔnvesteerd in locatie, installaties en technologieŽn waardoor de gevaarlijke stoffen veilig gescheiden kunnen worden van de herbruikbare stoffen.
 • Wij leveren maatwerk als het gaat om de afvoer van uw afgedankte en/of overtollige producten. Zowel pallet- als bulkvervoer door middel van containers of kiepwagens behoren tot de mogelijkheden en uiteraard zorgen wij ervoor dat alle wettelijke voorgeschreven vergunningen en documenten die hierbij nodig zijn gerespecteerd worden.
 • Wij garanderen u een volledige vernietiging van uw producten met certificaat op verzoek.(=COD: cerificate of destruction) ABa recycling biedt diensten aan voor de vernietiging van producten die gecertificeerd vernietigd moeten worden. Het verwerkingsproces van ABa recycling garandeert u de totale vernietiging van alle producten en data.
 • Vernietiging en BOD (behandeling onder douanetoezicht): ABa recycling biedt diensten aan voor de vernietiging van producten die, in verband met markt-, kwaliteit- of veiligheidseisen of namaak, uit de markt zijn genomen. Het betreft hier veelal producten zonder of met geringe marktwaarde. Het verwerkingsproces van ABa recycling garandeert u dat alle producten worden vernietigd.
 • Wij bieden u een beveiligde opslag, transport en logistiek. Te verwerken producten die nog een marktwaarde hebben en die om die reden extra zekerheden vragen, kunnen gedurende opslag en verwerking geplaatst worden in 24/7 beveiligde ruimtes. De goederen worden gevolgd vanaf inzameling tot aflevering. Goederen die onder douanetoezicht behandeld moeten worden, worden altijd in beveiligde ruimtes opgeslagen.

Erkenningsnummer ABa recycling: 108298 (geldig tot 15/10/2022)

Top